Med utgangspunkt i Bærum Spelemannslag - nei, du leste ikke feil - og initiativtakeren Hallvard Kvåle, så Vrang dagens lys etter en utflukt til Island. Siden har Jon Hjellum Brodal, Tuva Færden og Maja Gravermoen Toresen - alle utstyrt med hardingfele pluss lyre og mandolin samt at alle synger, fortsatt sin søken etter noe unikt. De har kommet mye lenger på sin ferd med "Bare Folk".

Denne gangen har de tre skrevet alt materialet, både tekst og melodi, sjøl. Det betyr på ingen måte at de har forlatt fundamentet fra tradisjonsmusikken - de har enkelt og greit gitt den sine egne farger og tar oss med til steder både nært og fjernt.

Med tekster som i stor grad handler om relasjoner oss tobeinte mellom, pakker de tre det hele inn med livsbejaende melodier med stort mangfold når det gjelder inspirasjon - her er toneganger fra både Brasil, Amerika, Skottland og Setesdal lett gjenkjennelig.

Produsent Mattis Kleppen, som også bidrar med sin elbass på et flott vis, har garantert vært med å ta det hele i ei personlig og unik retning og de tre dyktige musikantene har funnet hverandre i enda større grad enn for seks år siden. Noe annet skulle for så vidt bare mangle.

Det swinger av Vrang på så mange vis og de forteller oss at folkemusikk fra hvor den enn stammer, er en brobygger vi trenger i større grad enn noensinne.