Sigrid Moldestad (48), opprinnelig fra Breim, men bosatt i Bergen, har etter hvert ei lang og stolt karriere i skue tilbake på. Folkemusikken har vært og er garantert en viktig del av hennes DNA og hun vant Spellemannprisen i folkemusikklassen allerede i 2005 for debutplata, "Gamaltnymalt". Nå har hun kommet fram til soloalbum nummer seks og det er nå en mangefasettert og allsidig artist med ei helt egen stemme vi har gleden av å møte.

Jeg skal ikke skryte på meg å ha full oversikt over Moldestads gjøren og laden opp gjennom karriera hennes, men gjennom "Vere her" fra 2017 fikk jeg en øye- og øreåpner som satte gode spor og som gjorde at jeg gledet meg vederstyggelig til oppfølgeren som altså har blitt "Tonen i meg".

Og det er virkelig tonen i Sigrid Moldestad som setter seg i deg og blir der værende fra første gjennomlytting. Med si flotte, ekte og ujålete stemme er det en inderlighet i både tekstene og formidlinga hennes som gjør at jeg tror på henne - hun har noe å melde som hun henter fra kjernen i seg.

Folkemusikk, singer/songwriter-tradisjon, rock, country - og sikkert mye mer - er blant ingrediensene i Moldestads univers og når hun nok en gang omgir seg med et vestlandsk kremband bestående av Sigbjørn Apeland, Anders Bitustøyl, Roald Kaldestad, Kåre Opheim og Jørgen Sandvik - strålende musikanter uten plagsomt med sjangerbegrensninger - så er Moldestad akkurat der hun trives aller best vil jeg tro.

Alt av tekst og musikk har hun skrevet sjøl, bortsett fra barneregla "Ta den ring" og en bearbeida coverversjon av Fleetwood Mac-låta "Dreaming the Dream". Sigrid Moldestad har avgjort tatt ytterlige store steg i retning seg sjøl.

På låta "Song til deg" synger Moldestad at hun "er glad at du finns". Vi skal være veldig glad for at Sigrid Moldestad finnes og at hun vil dele så mye av seg med oss.