Siskin Quartet består av to duoer som har blitt mye mer enn summen av to pluss to. Fra Sverige kommer den engelske felespilleren Bridget Marsden og trekkspilleren Leif Ottosson, mens Harald og Sonja er representert med finske Juhani Silvola på akustiske og elektriske gitarer og skotske Sarah-Jane Summers på fele - begge bosatt under samme tak på Nesodden ved Oslo.

Folkemusikk fra deres respektive tradisjoner er utgangspunktet for de originale komposisjonene Alle har skrevet musikk for kvartetten og det har ført til et høyst personlig utgangspunkt og uttrykk med den unike besetninga.

Som trekkfuglene så har jo tre av de fire musikerne slått seg ned i nye land og fuglene og deres evne til å flytte på seg og tilpasse seg har vært til stor inspirasjon for fremveksten av musikken.

Vi har med fire langt framskredne individualister å gjøre som åpenbart stortrives sammen og som har skapt en kohort av sjelden kvalitet. Møtet mellom heftig elgitar, feler og trekkspill er bare et eksempel på det.

Siskin Quartet har så avgjort tatt vare på folkemusikktradisjonen - eller rettere sagt tradisjonene - men samtidig har de også åpna opp nye og spennende dører. Tøffe saker!