Therese Ulvan (43) fra Hitra på Trøndelagskysten, er bosatt i Trondheim. Hun har studert i Leeds, på Paul McCartney- akademiet og i Los Angeles. Med "I Am" gir hun oss sitt fjerde visittkort og det groover noe vederstyggelig i det funky landskapet fra start til mål.

Ulvan har skrevet all tekst og musikk og på sett og vis er det hele en slags tilstandsrapport - hvor hun er i livet både som musiker, menneske og mor. Ganske mye forteller meg altså at der er det ganske godt å være.

Hun tar blant annet et "oppgjør" med overfladiske verdier, bruk- og kast-mentalitet forsterka av sosiale medier og hvordan den mellom-menneskelige kontakten blir svekka av asosiale medier. Det gjør hun med ei sterk og tydelig og ikke minst groovy stemme som bærer tekstene på et herlig vis.

Ulvan har tatt turen til Sverige for å samarbeide med den svensk-portugisiske funkgitaristen Paulo Mendonca og hans svært så heftige venner. De har så avgjort funnet hverandre i et et tøft og livsbejaende landskap med masse funk, singer/songwriter-tradisjonen, rock og soul i seg, men også med jazzspor i krokene.

Therese Ulvan fortjener mye mer oppmerksomhet enn det som har blitt henne til del så langt. "I Am" er det best tenkelige beviset på det.