Både Norby Bjørgo og canadiske, men Oslo-bosatte McCormick, har dukka opp i en rekke konstellasjoner de seineste åra. Blant annet har de samarbeida i gitartrioen Brinicle i flere år. Det betyr at utgangspunktet for dette "forskningsprosjektet" er det aller beste og her tar de oss med til steder ingen av oss har besøkt tidligere.

Med Norby Bjørgos tunge og varme basstone og McCormicks evne til å leke fram lydlandskap med sine elektroniske hjelpemidler, blir disse samtalene vesensforskjellige fra alt annet både de og alle andre har bedrevet tidligere.

Jeg opplever musikken i stor grad som lydskulpturer der tradisjonell melodikk og rytmikk er fraværende. De to søker, og finner, det de leter etter i landskap de er helt aleine om å leke seg i. I tillegg til det de to trakterer, så programmerer McCormick også en live-prosesseringsalgoritme - en algoritme som har sin egen vilje. Har jeg skjønt det rett så både setter den i gang lydproduksjon samt at den responderer på hva de to andre gjør. Dermed blir duoen på mange måter en trio. Spennende og høyst originalt.

Dette er absolutt ikke musikk til søndagsmiddagen med svigermor. Dette er musikk som krever mye av både de to, eller var det tre?, og oss på mottakersida. Er man imidlertid villig til å åpne både ørene og de fleste andre sansene, så har ternOP - navnet henspeiler på en ternær operasjon som er et infomatikk-begrep med tre deler - mye høyst unikt og spennende å by på.