Det er jo ikke akkurat noen bombe at jazztalentene er mange og allsidige her oppe i vår del av verden. Uansett er det like hyggelig hver gang å oppdage nye talenter med stemmer som sikkert kommer til å være med oss i en årrekke.

Den 30 år unge altsaksofonisten, vokalisten, låtskriveren og bandlederen Johanna Linnea Jakobsson hører avgjort hjemme i den kategorien og nok en gang er det ustoppelige Anders Thorén og hans norske selskap AMP Music & Records som har vært fødselshjelperen.

Med sin varme og mjuke tone i saksofonen og sin coole stemme, inviterer Jakobsson oss inn i et univers der den flotte melodien spiller ei hovedrolle. Jakobsson byr på standardlåta "Alone Together", som også har blitt tittellåta, Beatles-sangen "She´s Leaving Home", Oliver Nelsons "Stolen Moments" og Duke Ellingtons "The Singel Petal of a Rose" og like mange egne låter. Noe er instrumentalt, noe er med tekst og alt er like inviterende.

Jakobsson stortrives både i det ganske så straighte jazzlandskapet og i singer-songwriter-universet. Hun har med seg et framifrå reisefølge med både svenske og danske musikanter fra samme generasjon: trommeslager John Fernold, som også har vært med å produsere, bassist Anders Fjeldsted, gitarist Robin Petersson og pianist Gustaf Rosenberg.

Her snakker vi lyttende empatikere som alle vil den samme veien og som alle har kommet svært langt i sin søken etter sin egen stemme - en flott kohort med dyktige individualister.

Johanna Linnea Jakobsson har vært et ytterst behagelig nytt bekjentskap. Hun må gjerne komme på besøk flere ganger.