Chrome Hill, kvartetten som har eksistert i et par tiår og som har både jazz, rock og americana i sin musikalske gumbo, består i tillegg til Arntzen og Lerheim av trommeslager Torstein Lofthus og tenorsaksofonist Atle Nymo. Det er vel hardt å påstå at Japan har blitt bandets andre hjemland, men det er definitivt ikke mange norske kohorter som kan skryte på seg seks turneer i Japan.

Chrome Hill har avgjort fått fot for det japanske publikummet og kulturen og det er åpenbart gjensidig. Kontakt har blitt etablert med japanske musikere, men da bandet skulle sette kursen for Japan igjen i 2020 var det bare bassist og elektroniker Arntzen og barytongitarist og elektroniker Lerheim som hadde anledning til å dra.

Vi kan trygt si de gjorde det beste ut av det og relasjonen med Michiyo Yagi, på det tradisjonelle strengeinstrumentet koto - i en elektrisk versjon, som Chrome Hill-gutta hadde møtt og spilt med på tidligere utflukter til Japan, blei gjenopptatt. Hun introduserte de to også for sin faste trommeslager Tamaya Honda. Kvartetten spilte to konserter og vi får være med på den siste i jazzklubben Aketa No Mise i Tokyo.

Vi får møte de fire i en miks av fritt improviserte ekskursjoner og det som av enkelt kalles de spagettiwestern-inspirerte låtene til Chrome Hill-personellet - ofte skrevet av Lerheim.

Om det låter tøft? Veldig. Om det låter annerledes? Veldig. Om det låter spennende? Veldig.

Dette er med andre ord et møte som er vel verdt å få med seg. Du har nemlig aldri hørt noe som likner.