Et av de store privilegiene ved å omtale musikk er at det tyter inn x antall fonogram fra store deler av verden enten to eller tre ganger i uka - avhengig av postmannens rutiner. Ganske ofte er det totalt ukjente musikanter involvert også. Det gjør det bare enda mer interessant.

Den 29 år gamle/unge amerikanske tenorsaksofonisten og klarinettisten Kevin Sun tilhører definitivt den siste kategorien. Jeg har verken hørt eller hørt om den New York-bosatte Sun før denne, hans fjerde plate under eget navn, dukka opp. Det skjerper som alltid nysgjerrigheten og det tok kun kort tid å skjønne at Sun hadde gått inn i Charlie Parkers univers på et helt spesielt vis og tatt det videre slik utvilsomt Bird ville satt pris på.

Sun har brukt pandemien til et særdeles grundig dykk ned i de cirka 72 timene som finnes med innspilt Charlie Parker-materiale. Han har funnet frem til essensen i mesterens budskap og unike innovasjon. Som en av vår tids største altsaksofonister, Miguel Zenón, sier: Sun anerkjenner fortida, lever i nåtida og skuer inn i fremtida. En rimelig bra attest å ta med seg.

All musikk her har en klar link til Parker. Enten har Sun skapt nye låter basert på Parker-utgangspunkt eller så spiller han Parker-låter i sine helt egne arrangement og versjoner. Uansett så låter det friskt og originalt og jeg føler meg rimelig trygg på at Parker ville ha digga at musikken hans hadde blitt tatt videre på dette viset.

Bortsett fra den glitrende trompeteren Adam O´Farrill, er det bare nye, men meget spennende, navn for meg i reisefølget til Sun. Sjefen er i tillegg til å være mannen bak ideene også en spennende saksofonist. Hyggelig er det også at vår egen New York-bosatte bassist, Eivind Opsvik, står for masteringa av albumet.

Kevin Sun er med sin 30 år bare så vidt i gang med sin karriere. Veldig mye tyder på at den blir både original og spennende.