For vel to år siden fikk jeg mitt første møte Oslo-gutten Øyvind Mathisen (28) og hans musikalske visjoner. Den jazzlinja i Trondheim-utdanna musikeren møtte oss med septetten ØyvindLAND og egen musikk med utgivelsen "Malerier" og fortalte oss om nok et sjeldent talent både som instrumentalist, bandleder og komponist.

Nå er han tilbake i en helt annen setting. Kvartetten Get Your Goat består av pianist Petter Dalane fra Bergen, tenorsaksofonist og bassklarinettist Alexander Dellerhagen fra Sverige og bassist Alf Høines fra Skien - alle med den berømte jazzlinja som ballast.

Bandet har eksistert siden 2018 og det er åpenbart et samspilt band som vil den samme veien vi møter. Dette trommeløse samfunnet stortrives i Mathisens låter, en av Dellerhagen også, der store deler av jazzhistoria har fått sin plass.

Cooljazz er en viktig ingrediens hele veien, men her finnes spor av både bebop, stride og frijazz - til sammen har det blitt en unik gumbo i regi av Øyvind Mathisen. Kollektive improvisasjoner, nydelige unispassasjer med de to blåserne, herlige og særdeles lyttende tonefølge fra Dalane og Høines - alt dette og mere til fører til at Get Your Goat både har blitt et band og ei plate å glede seg over og til.