Enrico Rava har rukket å bli 82 år. I tiår etter tiår har han vist oss hvilken original stemme han er og har. Han har samarbeida med mange storheter på begge sider av Atlanterhavet, blant andre vår egen legende Jon Christensen.

Manfred Eicher og ECM har ikke vært veldig tilhenger av å gi ut radio/TV-opptak som de ikke har vært involvert i sjøl. Det finnes unntak, blant annet "Molde Concert" med Arild Andersen. "Edizione Speciale" fra Jazz Middelheim i Antwerpen den 18. august 2019 er et annet og det er mulig å skjønne hvorfor Eicher og ECM gjør et nytt unntak.

Her møter vi Rava, kun ikledd sitt flygelhorn, med sin høyst kapable italienske sekstett bestående av tenorsaksofonisten Francesco Bearzatti, gitaristen Francesco Diodati, bassisten Gabriele Evangelista, pianisten Giovanni Guidi og trommeslageren Enrico Morello. Noen kjente navn, spesielt Guidi med egne ECM-utgivelser, men alle holder særdeles høyt nivå og synes åpenbart det er stor stas å leke sammen.

Med et repertoar bestående i stor grad av Rava-komposisjoner pluss Michel Legrands "Once Upon a Summertime" og sjølvaste "Quizás, Quizás, Quizás" av cubanske Osvaldo Farrés, som blant andre Andrea Bocelli og Jennifer Lopez har gjort en duett av, som avslutning, får vi være med på en særdeles vellykka konsert i Antwerpen.

Enrico Rava er en usedvanlig uttrykksfull musikant med ei helt særegen stemme. Det er masse humor og varme både i spillet og musikken hans, noe som kommer spesielt godt frem i "ekstranummeret" - noe jubelen i salen sier mye om.

Siden det er vanskelig å komme seg på konsert om dagen, så er denne liveinnspillinga med Enrico Rava i et melodisk modernistisk landskap et svært godt alternativ.