Enrico Pieranunzi (72) har spilt med "alle" av én god grunn. Han har nemlig gjennom flere tiår vært en av de beste pianolyrikerne på kloden. Chet Baker, Paul Motian, Lee Konitz og Charlie Haden gikk aldri for det nest beste hvis de kunne velge, for å si det sånn.

I 2015 møttes Pieranunzi og den nye danske mesterbassisten Thomas Fonnesbæk under Copenhagen Jazzfestival og det er en klar underdrivelse å hevde at søt musikk oppsto. Siden har de spilt mye sammen, både på duo og trio, og de har også gitt ut flere plater. Denne gangen er det trio som gjelder og det skader på ingen måte at det er den franske mestertrommeslageren André Ceccarelli som har inntatt krakken da det hele blei lydfesta i København i løpet av to dager i fjor høst.

For de som ikke kjenner Ceccarelli så kan det nevnes at han har jobba med "alle" han også: Enrico Rava, Chick Corea, Sting, Aretha Franklin og Tina Turner er bare noen av dem. Vi snakker på ypperste toppnivå uansett sjanger.

Her møtes de i et repertoar der Pieranunzi har skrevet åtte av de ti låtene, mens Fonnesbæk har bidratt med en og så avsluttes det hele med Kurt Weills "This Is New".

Pieranunzi er jeg ganske sikker på vil være den første til å innrømme at han har tilbragt en time eller to i Bill Evans´ univers. Det er langt fra det verste stedet å hente inspirasjon fra og Pieranunzi har blitt en strålende forlenger av denne typen lyrisk og usedvanlig melodisk triojazz.

Når så reisefølget består av den naturlige arvtakeren etter Niels-Henning Ørsted Pedersen, Thomas Fonnesbæk og den særdeles smakfulle André Ceccarelli, om det er med stikker eller visper, så har Enrico Pieranunzi skapt ei trioinnspilling så tidløs og vakker at det bare er å dykke ned nå med en gang og når som helst i åra som kommer. "Something Tomorrow" kommer nemlig aldri til å gå ut på dato.