Jonas Kilmork Vemøy (35) har sakte, men veldig sikkert nærma seg den ypperste trompetligaen her hjemme. Det betyr at han hører hjemme på svært høyt internasjonalt nivå også. Årets to utgivelser er nok en bekreftelse på dette.

Med trioen Maridalen, som ellers består av Andreas Rødland Haga på bass og og Anders Hefre på saksofon, tar Kilmork Vemøy oss nok en gang med inn i et vakkert, søkende, melodisk og ofte meditativt kammermusikalsk landskap der det er usedvanlig behagelig å oppholde seg.

Musikken er nok en gang spilt inn i Maridalen kirke nord i Oslo og varmen denne trekirka utstråler, skinner også gjennom i musikken som de tre har unnfanga sammen. Krydder fra pedal steel-gitarist Emil Brattested og pianist Aleksander Sjølie blir også tilsatt på de eksakt rette stedene.

Nydelige og inderlige stemninger blir skapt hele veien både kollektivt og gjennom flotte individuelle bidrag. Oppfølgeren til debuten "Maridalen" hadde store forventninger knytta til seg - alle har blitt innfridd.

De seinere åra har pianisten, synthesisten og programøren Øyvind Kristiansen og Kilmork Vemøy, som her også er elektroniker, vært en del av "inventaret" i Kulturkirken Jakob. Med jevne mellomrom har de fått anledning til å utforske stadig nye rom og landskap. I fjor førte det til den strålende utgivelsen "Hymns of Compassion" og nå har vi altså kommet frem til del to av noe som skal bli en trilogi.

Noe av musikken har de to skrevet, men det meste har sin base i salmer som "Abide with Me", "Nearer to Thee", "Old Rugged Cross" og "Lead, Kindly Light". Bortsett fra litt samples og en strykekvartett bestående av to bratsjer og to celli, så er Kristiansen og Kilmork Vemøy aleine på ferden - og det holder mer enn lenge.

Her skapes det nok en gang usedvanlig inderlige og varme stemninger - like flotte som fra Maridalen, men helt annerledes.

To nye strålende innspillinger og to nye bekreftelse på at Jonas Kilmork Vemøy er på sikker vei opp i trompeternes elitedivisjon.