I 2014 skrev barnebokforfatteren Bjørn Tore Grøtte boka om "Hitrakongen". Den blei raskt en schläger blant den oppvoksende generasjon som syntes veldig om bygdeoriginalen og alenefaren - "Hitrakongen". Av en eller annen totalt uforståelig grunn gikk den meg hus forbi - det kan være at jeg var et år eller to utenfor målgruppa, men bare kanskje....

Nå har heldigvis komponist og saksofonist Martin Myhre Olsen - en av de mest spennende på begge områder her til lands - slått sine putler eller evner sammen med Grøtte og laga et musikalsk univers av denne vanvittig morsomme historia.

Med de flinkeste gutta i klassen fra byen med det fallerte fotballaget med John Pål Inderberg, Eirik Hegdal, Bjørn Marius Hegge, Håkon Mjåset Johansen og Alf Hulbækmo i spissen, har Myhre Olsen skapt musikk det swinger og groover av som barn fra 0 til 100 vil kunne finne seg hjemme i.

Når så musikken kler den vanvittig morsomme teksten til Grøtte på best mulig måte, så må nesten dette bli ei barneplate for alle som vil stående i årevis - også langt utenfor Hitra og Frøya. Når så en av landets aller største musikalske humorister, John Pål Inderberg, på sitt vanvittig morsomme og unike vis spiller Hitrakongen, Rohey Taalah - landets tøffeste stemme - synger og snakker som Fortelleren og Tore Strømøy er seg sjøl både på norsk og frøya-spansk - Tore på sporado, så har dette blitt en liten time som kan og bør oppleves maaaange ganger.

Grøtte og Myhre Olsen har skapt kvalitetsmusikk rundt ei herlig historie som treffer mange i alle aldersgrupper. Det er nok en gang så herlig å oppleve at kvalitetsmusikere tar barn og unge på alvor - Martin Myhre Olsen skal ha all mulig kred for å melde seg inn i den relativt lille kretsen.

Ei av låtene heter "No gjeng alt i jazz". Hadde det vært så vel - Martin Myhre Olsen & Co gjør i alle fall sitt aller beste.