For min del var Eberhard Weber (82), bildet av hans unike bass og ikke minst den høyst spesielle og varme lyden som møtte meg fra han blei en viktig del av Jan Garbareks musikalske univers fra 1973, noe som satte umiddelbare spor som har fulgt meg siden. Sjølsagt var det trist som fan at Weber blei ramma av hjerneslag i 2007, blei delvis lamma og ikke har vært i stand til å spille siden.

Heldigvis har det dukka opp nye prov på hvem Eberhard Weber var i sine velmaktsdager og her møter vi han mutters aleine på en konsert i Avignon i Frankrike i august 1994. Kun iført sin unike bass, velsmakende effektmaskiner inkludert loop som han benytta med fingerspitzgefühl, blir vi invitert med på en liten times ekskursjon i Webers vidunderlige verden.

Han har skrevet all musikken sjøl bortsett fra en vidunderlig tolkning av klassikeren "My Favorite Things". Med sin umiskjennelige tone og klang viser han oss hele spekteret av hvem han er fra det mest følsomme til det mest heftige og det franske publikummet viste utvilsomt å sette pris på konserten.

Avslutninga på karriera blei ikke slik Weber hadde sett for seg, men minnene og musikken kan ingen ta fra verken han eller oss. Og heldigvis dukka denne konserten opp som en perfekt dessert.