Det er sjølsagt et stort privilegium å bli fora med musikk fra de fleste verdenshjørner ukentlig. Det betyr igjen at det dukker opp artister jeg aldri verken har hørt eller hørt om tidligere. Jeon og Gomes hører hjemme i den kategorien.

Jeon (38), med studier på Berklee bak seg, er bosatt i Sveits og det var også der hun møtte Gomes, som er bosatt i jazzens hovedstad, New York. Kjemien var umiddelbar og ønsket å samarbeide videre mot et album vokste raskt frem.

Med et repertoar bestående i stor grad av komposisjoner av begge to, pluss blant annet Keith Jarretts "Prism" og Jimmy Rowles-klassikeren "The Peacocks", som her heter "A Timeless Place" med tekst av den engelske vokalsjerna Norma Winstone, blir vi invitert inn i et vakkert, melodiøst landskap med et brasiliansk musikalsk fundament.

Jeon synger stort sett ordløst, men også på et perfekt engelsk og Gomes spiller med ett elektrisk unntak, akustisk gitar.

De to fører eleverte samtaler på et usedvanlig høyt nivå. Empatien strømmer ut gjennom høyttalerne og de to utfordrer både hverandre og oss på et strålende vis.

Jeg har altså ikke hørt om verken Song Yi Jeon eller Vinicius Gomes før. Jeg lover å følge nøye med på hva de bringer til torgs fra nå av.