Emil Storløkken Åse (24) kan man vel trygt si falt i gryta fra før fødselen. Han er sønn av Ståle Storløkken og Tone Åse og et eller annet forteller meg at musikk har vært en viktig del av livet hans siden 1998. Nå har han fullført sin bachelor ved jazzlinja i Trondheim og her forteller han oss at han har staka ut en svært spennende kurs for det som skal skje i tiåra som kommer.

Det han gir oss her er et fritt improvisert maleri der han har splitta gitarsignalet ut i fire forsterkere og prosessert hvert signal ulikt. Det har ført til den enorme elektriske skogen av lyd, stemninger og høyst personlige strukturer.

Når det sies at Storløkken Åse har henta impulser fra gitarister som Fred Frith, Hedvig Mollestad og Stian Wetterhus, så gir det mening. Han har avgjort lytta mye på impro, jazz, rock og støy og allerede nå altså satt det sammen til et eget språk - et eget uttrykk.

På ett av spora har invitert med seg noen av sine beste musikalske venner og åpenbare sjelsfrender, nemlig saksofonisten Amalie Dahl, trommeslageren August Glännestrand og barytongitaristen Nicolas Leirtrø for å gi det hele variasjon og du verden for ei utblåsning de fire tar oss med på.

Emil Storløkken Åse ønskes noe voldsomt velkommen og at det skal bli spennende å følge han i tiåra som kommer er vel dagens underdrivelse.