Sandra Borøy har ennå ikke rukket å passere 30 års-merket, men hun har rukket ganske mye annet. Med sitt album nummer to forteller hun oss at hun er en formidler som det i stadig større grad er spennende å følge på veien.

Nok en gang velger Borøy å melde seg på norsk gjennom sine tekster. Hun forteller historier som små noveller der betraktninger som sikkert baserer seg på mer eller mindre sjølopplevde hendelser er sentrale. Det fører til at Borøy, opprinnelig fra Gjøvik, men som har endt opp i Oslo etter studier i Kristiansand og Gøteborg, kommer oss nærmere sjøl om norsk ikke er det litterære språket det swinger mest av.

Det musikalske landskapet Borøy har skapt rundt tekstene eller fortellingene sine har røtter på så mange steder. Den såkalte nordiske jazzen finnes der og det gjør også singer/songwriter-tradisjonen, soul samt en lite dose impro, sjøl om det hele er ytterst melodisk fra start til mål. Til sammen har det blitt et personlig og varmt brygg, men jeg savner litt større bredde i låtuttrykket.

Denne gangen har hun fått reisefølge av Asle Bråten på bass, Marius Trøan Hansen på trommer og perkusjon, John Rune Jakobsen på saksofon, Idar Eliassen Pedersen på trompet og flügelhorn og Simen Skrebergene på gitar - med unntak av Trøan Hansen helt nye bekjentskaper for meg, men som alle har mye å bidra med og som har skjønt hvor Borøy vil med budskapet sitt.

"Paralleller" er nok et personlig og vakkert visittkort fra Sandra Borøy som også spiller elpiano underveis. Hun bekrefter at hun er en låtskriver, vokalist og formidler som det er vel verdt å bruke kvalitetstid sammen med.