Trompeteren Jacopo Fagioli og pianisten Nico Tangherlini har kommet svært langt i sin søken etter et musikalsk ståsted som er deres eget. Når man tar i betraktning at de to kun er i midten/siste halvdel av 20-åra, så viser de en modenhet i uttrykket som er imponerende.

Hvordan AMP og Anders Thorén finner fram til alle disse "obskure" talentene over alt aner jeg ikke, men det er i alle fall slik at det gir oss nysgjerrige muligheten til å få stifte bekjentskap med musikk og musikere vi ellers neppe ville fått hørt. Denne duoen hører avgjort hjemme i den kategorien.

Nesten all musikken er skrevet av 25 år gamle/unge Fagioli med enkelte bidrag fra Tangherlini. De har jobba sammen siden 2019 og at det er to lyttende og empatiske unge herrer vi har med å gjøre, skinner tydelig gjennom.

De inviterer oss inn i et melodisk, kammermusikalsk landskap der de forteller oss at de har kunnskap om store deler av jazzhistoria.. Det er tid, luft og dynamikk i disse møtene som mer enn antyder at de to vil sette et solid preg på europeisk jazz i åra som kommer. Vakkert og intimt er det fra start til mål.