Den oppmerksomme og positivt nysgjerrige har støtt på John-Kåre Hansen (44) i enten Ánnásuolo, Northern Concept eller Nest de seineste åra. Der har vi møtt en gitarist og komponist med en varm og fin tone i hornet sitt og som har skapt fin jazzinspirert musikk ofte med røtter i det samiske universet der Hansen har sine røtter. Hansen har også jobba mye med vokalistene Sigrid Brennhaug og England Brooks.

Hansen har åpenbart en solid kunnskap om og stor stolthet i forhold til sitt samiske opphav og sitt hjemfylke Finnmark. Med det som har skjedd og skjer rundt beitemarkene på Fosen og overgrepene mot den samiske befolkninga og kulturen, så er denne musikken og hyllesten mer aktuell og relevant enn noensinne.

"Finnmark Fantasia" er et verk som består av sju låter. Hansen sier at musikken er inspirert av naturen, kulda, lyset, mørket og ellers alt som kjennetegner fylket og folket.

Med flotte strykearrangement nydelig satt ut i livet av bratsjisten Tørris Koløen Bakke, cellisten Nikolay Girunyan og fiolinisten Ingrid Marie Willassen, til sammen Ensemble Noor, og med produsent Kristian Svalestad Olstad som meget sterk og empatisk bidragsyter som elektroniker, programmerer og lydskulptør på diverse instrumenter, så har dette blitt en nydelig musikalsk ekskursjon. Inger Johanne Oskal bidrar også med sin stemme på samisk.

"Finnmark Fantasia" har et blitt et flott, vakkert og sterkt vitnesbyrd med Hansens varme gitartone i sentrum. Det er musikk som sier veldig mye om styrken og skjønnheten til både folket og landskapet der nord - et folk og et landskap som har vært hardt prøvd, men som alltid har reist seg.