Jørgen Emborg har rukket å bli 68 år. Dessverre er det slik at han har blitt ramma av Parkinsons sjukdom, noe som har ført til at han ikke er i stand til å spille lenger. Heldigvis er det slik at det finnes prov på hvor bra han var på toppen av sin karriere og her kommer en nyutgivelse av ei plate som blei spilt inn delvis på hans 39 års dag faktisk.

Bakgrunnen for musikken og møtet med den amerikanske elbassisten Steve Swallow, var den ettertrakta danske Jazzpar-prisen. Den gikk ofte til navngjetne amerikanske musikanter, men i forbindelse med prisutdelinga fikk også danske musikere anledning til å invitere en gjest til landet for en konsert med påfølgende plateinnspilling. De seineste åra har det danske selskapet Storyville Records gitt ut disse platene på nytt og nå har heldigvis turen kommet til møtet mellom Emborg og Swallow.

Emborg, som blant annet var fast pianist i Danish Radio Big Band og har jobba med store amerikanske navn som Dee Dee Bridgewater, Eddie Harris og Red Rodney, har skrevet mesteparten av musikken. - noe av det sammen med saksofonisten Fredrik Lundin som gjør en strålende solistisk innsats underveis på innspillinga også. To standardunntak finnes det også, nemlig "Over the Rainbow" og en av mine favorittmelodier, "Some Other Time".

Steve Swallow har vært og er en favorittbassist for svært mange rundt om på Tellus. Årsakene er nok mange, men hans smakfulle elbass-spill og hans unike tone er åpenbare. Det viser han også sammen med sine ferske danske venner - Swallow kan det aller, aller meste og setter alltid sitt personlige bumerke på musikken.

Når så Emborg, i tillegg til Lundin, bringer med seg Lisbeth Diers på perkusjon og legenden Alex Riel på trommer, så har dette blitt en kvintett som skaper tidløs musikk i et flott melodisk landskap med Emborg som ypperlig komponist og solist.

Ingen musikalske merkesteiner blir flytta på i løpet av denne sessionen. Det er ikke så ofte at det skjer heller - her blir det skapt herlig jazzmusikk av strålende musikanter. Det holder mer enn lenge det.