Molde har utvida bygrensene og det betyr at "forstaden" Kleive har blitt en del av "storbyen". Det betyr igjen at den særdeles musikalske familien Skeidsvoll kan kalle seg moldensere - hvis de vil. Uansett så er jeg bombesikker på at hele familien, og ikke minst brødrene Isach, som spiller piano og melodika og er født i 1996, og storebror Lauritz, som spiller saksofoner og som er to år eldre, er sterkt influert av "storbyen" og ikke minst det de har blitt eksponert for under festivalen i verdens vakrest beliggende by.

De to gutta har gitt ut et digitalt visittkort tidligere, "Spirit Without Fire Within" i 2020. Noen uker etter den utgivelsen stod de på scena under hjembyens stolthet, Moldejazz, og det er altså den konserten vi får være med på nå via det portugisiske kvalitetsselskapet Clean Feed.

Brødrene blei blant annet sterkt inspirert av en Ornette Coleman-konsert i Molde da de var langt fra tenåringer og her møtes de i et totalt fritt improvisert landskap. Noe er helt der ute i stratosfæren, noe er melodisk og noe har spor av jazzens urrøtter i seg.

Ikke en eneste avtale var gjort på forhånd, men de to som har kjent hverandre hele livet vet å respondere på det minste vink fra den andre. Det betyr at vi får bli med på flere spennende samtaler - noen det er veldig interessant å bli en del av, andre er ikke like spennende.

Jeg stortrivdes under konserten i 2020 og jeg trives også med gjenhøret snart tre år seinere. Brødrene Skeidsvoll har kommet godt på vei i si utvikling frem mot noe høyst personlig og har garantert mer på lager i åra som kommer. Den utflukten skal det bli spennende å følge med på.