Heidi Skjerve fra Rennebu, men bosatt i Trondheim (42). har de par siste tiåra ved jevne mellomrom fortalt oss hvilken eminent og uttrykksfull vokalist hun er. Det har hun gjort i en rekke forskjellige konstellasjoner og på det viset også understreka sin enorme allsidighet. For å si det sånn så er det det et stykke fra "Jazz frå skogom" sammen med John Pål Inderberg og julesanger sammen med pianisten og organisten Thomas Torstrup til kollektivet Trondheim Voices.

Dette møtet mellom kone og mann er nok et nytt og veldig hyggelig kapittel. Etter at de to har delt både opp- og nedturer, barneoppdragelse og oppussingsprosjekter, så overrasker det heller ikke at de har delt mye musikk opp gjennom samlivet.

Formo, født og oppvokst i Trondheim, kjenner mange fra band som Ola Kvernbergs Steamdome og Solid!, men i den felles heimen har nok jazzens standardskatt ofte blitt henta frem når hygge skulle skapes. Her har de tatt denne skatten og denne hyggen flere skritt videre, invitert med seg flere gode venner og i løpet av to augustdager i fjor skapt tidløs musikk basert på et like tidløst repertoar. Formo spiller utelukkende piano denne gangen.

Med et repertoar bestående av blant annet "´Round Midnight", "Come Rain Or Come Shine", "You´ve Changed" og "I´ll Be Seeing You", tar det usedvanlig musikalske og empatiske paret oss med på en nydelig og tidløs utflukt som det skal bli herlig å vende tilbake til - mange ganger.

Det skader heller ikke på noen som helst slags måte at de har invitert med seg de langt fremskredne vennene Bjørn Marius Hegge (bass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer) samt Klaus Ellerhusen Holm (altsaksofon og klarinetter), Mona Krogstad (tenorsaksofon) og Marthe Belsvik Stavrum (fløyte) på noen av spora. Alle stortrives og alle bidrar til den særdeles gode stemninga.

Heidi Skjerve og Daniel Formo er jeg usedvanlig glad for at finnes - musikken deres også.