Håkon Kornstad (43) har de par siste tiåra fortalt oss på så mange vis hvilken spesiell kunstner han er. Først som en mer enn lovende jazzsaksofonist og, svært overraskende for de aller fleste, som en glitrende operasanger. Måten han har fusjonert disse to tilsynelatende motstridende uttrykkene på er intet mindre enn unikt.

Da verden stengte ned i mars jobba Kornstad med tanken om å gi ut ei vinylsamling av sine solo-saksofonskiver: "Dwell Time", "Symphonies in My Head" og "Live in Sarajevo". Plutselig fikk han mye mer tid til overs og ideen fikk rom til å utvikle seg.

Kornstad satte i gang å spille inn mye ny musikk i sitt hjemmestudio samtidig som han var blant de aller første til å streame konserter fra heimen.

Det har ført til en Ole Brum-utgivelse med en dobbelt-LP der den første er nyinnspilt, mens den andre er høydepunkter fra de tre tidligere nevnte utgivelsene.

Håkon Kornstad har skapt seg sitt eget univers som det alltid er like fascinerende og spennende å besøke. Han har utvikla en helt særegen saksofontone - han har greid det de færreste greier gjennom et helt liv. Sangeren og plystreren (!) befinner seg også på et skyhøyt nivå.

Når han så besitter egenskapene som skal til for å benytte studioteknikk og elektronikk på best mulig og mest smakfullt og følsomt vis og i tillegg skriver usedvanlig vakre låter, så har "Out of the Loop" blitt en tilstandsrapport som både skuer bakover og samtidig forteller oss hvor Håkon Kornstad er anno 2020. På et veldig flott sted.

Bedre måte å si god musikalsk jul på er vanskelig å tenke seg.

PS Mitt aller største juleønske er at noen får stoppa Trump før 20. januar.