Av mer eller mindre forståelige årsaker så er det det som foregår i København vi kjenner best til og hører mest om. Slik er det bare. Via det driftige og svært kvalitetsbevisste plateselskapet Jaeger Community Music i Århus har jeg heldigvis i løpet av de seineste åra fått ørene opp for at det skjer mye flott og spennende med høy kvalitet også i Danmarks nest største by, Århus. Sjølsagt er ikke det overhodet overraskende, men det trengs altså slike formidlere som Jaeger for at slike som jeg skal bli gjort oppmerksom på at musikken finnes.

Kvartetten Jacob D´s Tukaan - tukaan betyr umiddelbart på urdu - består av sjefen Jacob Danielsen (48) på tenorsaksofon, bassklarinett og kontrabassklarinett - her snakker vi om å gå i dybden - og som også er ansvarlig for alle låtene, Dan Hjorth Jensen på på piano og elpiano, Frederik Sakham Lomborg på både elektrisk og akustisk bass og John Riddell på trommer. I svært stor grad er dette mitt første måte med de fleste av de fire og de forteller meg at de både kollektivt og individuelt har noe personlig å melde.

Alle fire har sin base i Århus og har gått inn i Ds tankebaner og musikalske visjonener på et inderlig vis. Det er et moderne, melodisk univers som også stikker innom det lett rocka og fusionaktige samt at krydder fra improverdenen også finner sin naturlige plass av og til vi blir servert.

Dette er dønn ærlig musikk som det swinger og groover av og som åpenbart betyr mye for både sjefen og hans medsammensvorne - det er ekte vare.

Jeg trives godt i dette selskapet og håper på mer fra denne kanten i tida som kommer.