Det er bare å se på bildet. Vi vet umiddelbart at vi har med tre av kongerikets aller, aller beste historiefortellere å gjøre, men det betyr sjølsagt ikke at et møte mellom tre giganter trenger å bli summen av 1+1+1. Likevel så mer enn aner vi at dette ikke blir noen egokollisjon - ingen av de tre er skrudd slik sammen.

Som i sportsterminologien så har de tre spilt hverandre enda bedre enn de er hver for seg. Barndomsvennene. Bjørnstad og Saabye Christensen, de blei konfirmert sammen i Frogner kirke, trenger ikke å si så mye til hverandre - de bare VET. Saabye Christensens fantastiske litterære univers viser seg denne gangen frem gjennom 17 dikt, på engelsk denne gangen, der han forteller oss om alt fra turneliv med opp- og nedturer til traurige hotell og følgesvennen kofferten til det såre og inderlige. Saabye Christensen er og har ei stemme som ingen andre.

Bjørnstad tar sjølsagt temperaturen og essensen i tekstene til Saabye Christensen på kornet og melodiene han har skapt rundt dem er akkurat så bjørnstadsk som vi har blitt vant til og glad i. Jan Garbarek sa en gang i forbindelse med sjøsettinga av ny musikk at det kom til å bli akkurat det samme som før - bare helt forskjellig. Slik er det også med Bjørnstads musikk: det tar akkurat et tusendel å skjønne at det er han som er komponisten og pianisten og du verden som lyrikken kler musikken og vice versa.

Og så er det Anneli Drecker da. For en formidler! Jeg har vært begeistra for hennes evne til å gå inn i tekster, løfte dem opp og invitere oss inn i dem i en årrekke. Likevel har hun denne gangen, i et empatisk og nesten telepatisk samarbeid med Bjørnstad, nådd et nytt nivå som vokalist og formidler. Intet mindre enn magisk.

De som aner at jeg synes "Between Hotels and Time" er et tidløst mesterverk, har faktisk helt rett. Tre av våre aller viktigste stemmer går her opp i noe som ikke vil bli huska lenge - veldig lenge.