Uansett på hvilken «scene» Hilde Louise Asbjørnsen dukker opp, det være seg på teater- og show-gulvet eller på jazzklubb, så er det alltid et usedvanlig personlig bumerke på alt hun gjør.

I 20 år har hun samarbeida tett med pianist, komponist og arrangør Anders Aarum i en rekke konstellasjoner. Det å ta´n helt ned og møte oss i en duosammenheng, så nært og tett som mulig med kun stemme og piano, har vært snakka om lenge og i løpet av pandemien blei det en realitet.

Her har Asbjørnsen skrevet tekster som er personlige, inderlige og ekte. Her blir det ikke lagt skjul på noe som helst - hun fremstår som mer sårbar enn noen gang. Uansett så virker det som om dette måtte gjøres - nå. Dette dreier seg i veldig stor grad om kjærlighet - og det med stor K. Tekstuniverset til Asbjørnsen hører hjemme milevis unna det platte vi til stadighet møter i popverdenen når dette stadig tilbakevendende temaet står på programmet.

Jovisst er det glede og optimisme i tolkningene, men det ligger mye smerte og melankoli i ordene og fremførelsene også. Aarum har skjønt hvor Asbjørnsen vil og uten unntak er hans musikk og hans eminente pianospill der det skal være for å løfte frem og understøtte budskapet til Asbjørnsen.

Her er det inspirasjon fra cabaretuniverset og fra store deler av jazzhistoria. Bolero, tango og fransk vals unnslår de seg heller ikke og til sammen har det blitt et høyst personlig, ekte og usedvanlig nært og tett på visittkort fra Hilde Louise Asbjørnsen og Anders Aarum.