Her til lands har vi hatt gleden av å oppleve pianisten Carsten Dahl (53) en rekke ganger - ikke minst sammen med Arild Andersen. Hver eneste gang har Dahl fortalt oss at han har noe helt unikt å by på gjennom sitt ekspressive og høyst personlige uttrykk.

Uansett om det er i andres band, med et repertoar der for eksempel Keith Jarretts musikk blir hylla eller som her, der spontant komponert musikk, blir servert på et høyst fascinerende vis, så er Dahl alltid en musikalsk veiviser som tar oss med til steder som er ustanselig spennende og tidligere uoppdagede.

Denne gangen har Dahl og hans faste trio bestående av bassisten Nils Bo Davidsen og trommeslageren Stefan Pasborg, som har legenden Alex Riel som gudfar for sikkerhets skyld, gått i studio med følgende klare avtale: ikke et ord skulle sies underveis.

Alt var første take og alt var improvisert der og da - spontant komponert med andre ord.. De to unntaka var "låter" der Dahl hadde rabla ned noen akkorder i studio.

Som en av Dahls store mentorer Keith Jarrett ofte gjorde også, så blei ting unnfanga spontant. Som hos Jarrett så låter det svært ofte som det er låter som er gjennomkomponert i god tid før innspilling.

Dette dreier seg om tre svært langt framskredne herrer som fører eleverte samtaler og der lyttekapasiteten er av typen uovertruffen. Låtene er fra vel tre til vel åtte minutter og når de tre ikke har mer på hjertet, ja så slutter de. Vi snakker musikalsk og personlig empati på et inderlig nivå - Carsten Dahl Trinity hører hjemme helt der oppe.

PS Dahl er også en glitrende billedkunstner med en rekke utstillinger bak seg og han står også for omslagsbildet.