De siste par tiåra har Eirik Hegdal (48) vist oss i en rekke konstellasjoner at han har noe høyst spesielt å fare med både som saksofonist, klarinettist, komponist, arrangør og orkesterleder. Spesielt som leder av Trondheim Jazzorkester i samarbeid med blant andre Chick Corea, Pat Metheny og Joshua Redman samt en rekke av våre egne giganter og med sitt eget Team Hegdal, som nylig ga oss sitt femte fremragende visittkort, har Hegdal fortalt alle med åpne ører at han hører hjemme helt der oppe - også målt med internasjonale måleapparater.

Denne gangen er det en helt annen versjon av Hegdals univers vi blir invitert inn i. I 2018 blei han tildelt musikerprisen av Kongsberg-festivalen og her får vi bli med på takk-for-prisen-konserten året etter.

Hegdal har skrevet alt av både musikk og tekster og at det er mye humor i den kroppen tar det ikke mange sekunder å avdekke. Jazzmusikeren- og komponisten Hegdal er på ingen måte satt på pause denne gangen heller, men Hegdal har fusjonert jazzdelen av seg sjøl med store deler folkemusikkinspirasjon tilsatt litt impro som perfekt krydder på toppen.

Sjøl spiller han både saksofoner og klarinett og når han så har invitert med seg Hans Hulbækmo på trommer, svenske Sofia Jernberg og Unni Løvlid på vokal - med to ganske så forskjellige innfallsvinkler kan man trygt si og Gjermund Larsen på fele, så skal det ikke all verdens fantasi til for å skjønne at «Samlede vandrehistorier» blir musikalske historier annerledes enn alle andre som har vederfaret både mitt og alle andres sanseapparat.

Eirik Hegdal bekrefter nok en gang hvilken visjonær han er.