Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Ivan den søkende

Den svenske tangentisten Ivan Blomqvist har virkelig funnet seg til rette i Norge. Det skinner veldig gjennom på hans solodebut.

Som så mange andre oppegående svenske jazztalenter, så valgte Ivan Blomqvist (34) Trondheim og jazzlinja for å finne ut hvem han var og hvor han ville med musikken sin. Det har blant annet ført til flotte og tøffe løypemeldinger med band som Rohey og Mosambique.

Etter åra i Trondheim har Blomqvist valgt å bli værende i Norge, men som så mange andre fra jazzlinja så har Oslo blitt nest destinasjon. Derfra er ikke veien langt til Nesodden og til studioet til tangentmaestro og lydforsker Morten Qvenild.

I løpet av tre dager like før jul i 2019 skapte Blomqvist noe helt annet enn det vi har blitt kjent med han gjennom de tidligere nevnte bandene. Her er det solopianisten med assistanse av en smule smakfull effektbruk og litt programmerte trommer vi får hilse på og om noen lurte på om Blomqvist hadde noe å melde i slike nedstrippa, ettertenksomme og lyriske landskap, så kan jeg melde at han har veldig mye personlig, vakkert og fascinerende å fortelle oss.

Blomqvist har tatt seg sjøl med tilbake til sin oppvekst og latt seg inspirere av opplevelser og mennesker som har betydd mye for han - åpenbart. Det må ha vært en lykkelig barndom - slik låter det i alle fall.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta