Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Jos personlige manøvrer

Jo Berger Myhre har vært en viktig bidragsyter til en rekke band og solister - ikke minst Nils Petter Molvær de seineste åra. Her møter vi han i hans eget univers.

Alle som har fulgt bassist og komponist Jo Berger Myhre (37) si musikalske reise med blant annet bandet Splashgirl, Geir Sundstøl og Nils Petter Molvær, blir ikke et sekund overraska over at det finnes masse originalt på lager når han først tar steget og forteller oss sine innerste musikalske tanker.

Sjøl om pandemien og alt den har ført til av avlyste konserter og turneer for musikanter som Berger Myhre, sjølsagt har ført til mye fritid for å åpne nye musikalske dører, så har jobben med dette soloprosjektet vært i gang helt siden høsten 2019.

Her har han gått inn til kjernen når det gjelder bruks- og uttrykksområder både for den akustiske og den elektriske bassen. Dessuten har han benytta sitt arsenal av lyder som han har samla og utvikla og med hjelp av sitt hjemmestudio og ymse maskiner og tekniske dippedutter, har Berger Myhre skapt spennende og unike lydlandskap og melodier - ofte basert på fritt improviserte utflukter - som både fascinerer og utfordrer.

Berger Myhre har henta inspirasjon fra en rekke kilder; han har blant annet besøkt Iran og iransk musikk en rekke ganger. Bidrag fra den iranske tombakisten - tombak er ei tradisjonell iransk tromme - Kaveh Mahmudiyan, den islandske organisten Ólafur Björn Ólafsson, resitatøren Vivian Wang fra Singapore, den latviske pianisten Jana Anisimova og gitaristen Jo David Meyer Lysne og synthisten Morten Qvenild, gjør at dette blir et helt spesielt og unikt visittkort.

Disse musikalske manøvrene fra Jo Berger Myhre er totalt kompromissløse og forteller oss om en søker som går djupt og som ikke stopper før han finner. Han utfordrer både seg sjøl og oss på et inderlig vis.