I nærmere 20 år nå har Susanna (42) , som også reagerer hvis etternavnet Wallumrød blir nevnt, bokstavelig talt vært ei viktig stemme i norsk og etter hvert også utenlandsk musikk. Årsakene til det er mange. I hennes sjangerfrie univers har hun i stadig større grad utvikla sitt eget landskap, eller rettere sagt landskap i flertall, og hun har gjort det med det alle søkende artister er ute etter: sin egen totalt unike stemme.

Susanna er en av dem jeg alltid lurer hvor kommer til å dukke opp musikalsk. Hun er ustoppelig i stand til å overraske. Det er slik det skal være med de som etterstreber å være eller som naturlig er kreative sjeler.

Ved forrige oppmøte inviterte hun med seg sitt usedvanlige musikalske og allsidige søskenbarn David Wallumrød til den strålende cover-ekskursjonen "Live". Før det var det det spennende visittkortet "Baudelaire & Piano" der det franske lyrikerikonet Charles Baudelaire (1821-67) stilte ti av sine dikt til disposisjon og der Susanna tolka dem på engelsk.

Det viser seg heldigvis at Susanna på ingen måte er ferdig Baudelaire sitt univers. På "Elevation" tar hun nye, spennende steg og åpner samtidig dørene for to andre nye, for meg i alle fall, stemmer.

Nok en gang viser Susanna oss at at hun kan løfte frem denne udødelige lyrikken på et inderlig og vakkert vis med sitt eget pianofølge. Du verden så personlig og - elevert.

I tillegg får franske Delphine Dora, på fransk må vite, tolke Baudelaire vokalt samt på piano og orgel og norske Stina Stjern bidrar med herlig neddempa krydder og støy fra sine båndopptakere.

Coverdesignet gjort av Johanna Blom og mix og mastering gjort av Helge Sten er også med på å løfte "Elevation" til de virkelig store høyder.

Dette er musikalsk lyrikk fra øverste hylle og Susanna bekrefter hvilken stor Kunstner - en hedersbetegnelse i mi bi bok - hun er. Elevert - på alle vis.