Rundt om på alle de strålende utdanningsinstitusjonene for unge håpefulle jazzmusikere her i landet dukker det stadig opp nye og spennende band, ideer og enkeltmusikere. Fra Stavanger-miljøet har Fem Drager blitt unnfanga og trommeslageren Olav Abilgaard, bassisten Vetle Aakre Laupsa og vokalisten Andrea Opdal har i løpet av de seineste åra skapt noe som de er helt aleine om.

Sju av de åtte historiene er kollektivt skapt av de tre både når det gjelder tekst og musikk. Den åttende er basert på et dikt av Inger Hagerup, "Første varsel".

Det er åpenbart tre unge musikanter som stortrives i hverandres selskap vi møter. De synes om å leke sammen, de synes om å utfordre hverandre og de synes om å utfordre oss på den andre sida.

Tekstene, som Opdal i stor grad trakterer på umiskjennelig nordnorsk - noe som gir det hele en ekstra dose ekthet, tar for seg en rekke både store og små spørsmål både for de tre og sikkert for mange av oss andre også. Vi snakker typen hvem, og hvorfor, er jeg? og kan jeg spise eple uten at det forstyrrer noen?

Når så dette er gjort både på et melodisk spennende og luftig vis kobla med en lekenhet som gjør at de ikke tar seg sjøl for alvorlig, men likevel seriøst, så har debuten til Fem Drager blitt av typen som fører til at undertegnede vil ha mer i åra som kommer.