For de som har fulgt Brad Mehldau (52) gjennom store deler av hans karriere, så burde det ikke komme som noen stor overraskelse at han har gitt seg i kast med deler av Beatles-skatten. Opp gjennom hans stadig mer suksessrike karriere har Mehldau nemlig tolka en rekke kjente pop- og rockelåter. I coverteksten her skriver Mehldau en god del om hva og hvem som har inspirert han fra starten og artister som Billy Joel, The Zombies, Supertramp og Beach Boys står høyt på lista. Etter hvert kom også Beatles, Queen og David Bowie på banen. Det er svært interessant lesning som alltid fra den særdeles reflekterte Mehldau og hvorfor akkurat Beatles-universet snakka så voldsomt til han, forklarer han på et flott vis.

19. og 20. september 2020 inntok Mehldau Philharmonie de Paris og her blir vi servert det som Mehldau åpenbart mente han lykkes best med fra de to dagene. Det betyr "I Am the Walrus", "Your Mother Should Know", "I Saw Her Standing There", "For No One", "Baby´s in Black", "She Said She Said", "Here, There and Everywhere", "If I Needed Someone", "Maxwell´s Silver Hammer" og "Golden Slumbers". Ikke akkurat de "største" Beatles-låtene, men de som Mehldau fant mest utfordrende. Som toppen på kaka avslutter Mehldau festen med Bowies klassiker "Life on Mars?"

Mehldau åpner opp helt nye dører til dette ganske så kjente universet. Han inviterer oss inn i en unik klangverden og rytmisk og harmonisk er det spennende hele veien. Mehldau er tro mot melodiene og stikker ikke veldig av, men hans bruk av dynamiske virkemidler gjør at man blir sittende ytterst på stolsetet fra første til siste anslag.

Jeg har vært Beatles-fan siden barndommen. Når jeg så har vært Brad Mehldau-fan i flere tiår også, så har dette blitt en fusjon veldig etter mitt hjerte.