Espen Eriksen (47) er en musikant og komponist som vet hvor han vil med musikken sin og han vet hvordan han skal komme dit. Helt siden 2007 har han staka ut kursen for musikken og trioen sin og hele tida har trommeslager Andreas Bye og bassist Lars Tormod Jenset vært reisefølget. Det betyr en kohort som er sammensveisa på et unikt vis og som intuitivt vet hva som skal skje og som er i stand til å reagere på de aller minste vink.

Det er i triotapning vi har hatt gleden av å møte Eriksens musikk nesten fra starten. Et hyggelig avbrekk har dukka de seineste åra med den engelske stjernesaksofonisten Andy Sheppard som gjest både på skive og live og det er heldigvis et samarbeid som er planlagt videreført så snart verden vil.

I mellomtida er det mer enn nok å hente i denne nydelige lockdown-innspilte femte utgava av trioen. Alle jobber forsvant dessverre ut til venstre også for dette bandet og det betyr vanligvis jobber verden rundt - det er en meget ettertrakta og veletablert kohort vi har med å gjøre.

Det er til å fatte og begripe at de er ettertrakta. Her har nemlig Eriksen nok en gang begått sju usedvanlig vakre, flotte, melodiske, ettertenksomme og positive låter som gir oss viktig påfyll i ei tid der det trengs mer enn noensinne.. Samspillet mellom de tre er også av slaget framifrå og her det ingen som har behov å sikre seg rampelys på bekostning av de to andre. Espen Eriksen Trio er et åpent, lyttende og livsbejaende kollektiv som bør snakke til et publikum langt utenfor jazzmenigheta. Dette er enkelt og greit vakker MUSIKK.