Til tross for at Peter Danstrup (68) har jobba med alle fra Svend Asmussen til John Tchicai og Pierre Dørge, så bryter jeg sammen, ikke i krampegråt, men dog, og tilstår at min kunnskap om hans gjøren og laden er begrensa. Kanskje en god dag å gjøre noe med det akkurat i dag?

Da pandemien slo inn over Tellus, bestemte Danstrup seg for at han endelig skulle lese James Joyce´ ikoniske bok "Ulysses". Det er som kjent ingen enkel øvelse, noe også Danstrup konkluderte med.

Da han kom til kapittel 15 fant han uansett mer enn nok inspirasjon til å skrive både tekster og musikk som har blitt en herlig døråpner til Danstrups kunstnerskap.

Med Nina Braun og Michael Rexen som vokalister og bortimot 20 av våre venner der sør sine beste musikanter - satt sammen i forskjellige konstellasjoner fra låt til låt - har Danstrup invitert oss inn i musikalske landskap på tvers av det meste.

Jeg vil ikke bli det minste overraska over om jazzmannen Danstrup har lytta mye på både klassisk musikk, Thelonious Monk, rock og Tom Waits. Det har ført til at han har skapt et livsbejaende, humoristisk og spennende musikalsk epos som forteller oss at Peter Danstrup er og har ei original stemme som bør lyttes til - gjerne ofte og mye.