Sverige er representert med altsaksofonisten Hannes Bennich og bassisten Arvid Jullander, Danmark stiller med trommeslageren Emil Norman mens Island har sendt pianisten Anna Gréta Sigurðardóttir. Debutalbumet til kvartetten er for sikkerhets skyld spilt inn i FinlandStudio i Århus. Da er det vel bare rett og rimelig at det norske selskapet AMP tar seg av utgivelsen.

Til tross for at de fire er bosatt rundt om i Skandinavia, så har de av fullt hørbare årsaker funnet fram til hverandre og har jeg skjønt det riktig befinner alle fire seg i slutten av 20-åra og har dermed ei veldig spennende karriere foran seg.

Jeg har så vidt stifta bekjentskap med et par av disse musikantene tidligere og talentet har vært åpenbart, men her tas det nye steg både individuelt og kollektivt. Alle fire har bidratt på låtskriversida til et melodisk vakkert univers der Belonging-kvartetten sin estetikk ganske så sikkert har vært til stor inspirasjon.

Alle låtene er ikke like minneverdige, men det viktigste her er stemmene som er under utvikling og evnen og viljen til interaksjon - til å skape noe sammen. Vi har med fire lyttere med langt framskredne egenskaper på det området - også når det gjelder å drive musikken fremover - sammen.

Kanskje kommer Shrine til å bli stedet de fire kommer til å markere seg de nærmeste åra. Kanskje blir det helt andre steder. Uansett føler jeg meg sikker på at disse fire stemmene kommer vi til å høre mye fra i åra som kommer.