Denne internasjonale kvartetten, oppkalt etter den urnorske øya Hitra, har sitt utgangspunkt i Norges Musikkhøgskole i Oslo. Den italienske pianisten og komponisten Allesandro Sgobbio kom dit for å studere og møtte de tre andre i Norge. Sgobbio har komponert all musikken, men de tre andre har så definitivt vært med på å prege den og stake ut den unike kursen.

Den islandske gitaristen Hilmar Jensson har vært lærer ved NMH, bassist Jo Berger Myhre og trommeslager Øyvind Skarbø har vært sentrale i en rekke sammenhenger, blant annet sammen med Nils Petter Molvær og i Skarbø Skulekorps. Til sammen har de blitt et kollektiv som kler Sgobbios musikk, tanker og retning på et ypperlig vis.

Som fundament for låtene til Sgobbio finner vi både samtidsmuiskk, impro og et melodisk jazzuttrykk. Det har de fire framifrå lytterne og personlighetene makta å sette sammen til noe unikt, vakkert og spennende.

Jazzmusikk dreier seg i stor grad om å sette sitt eget preg på et musikalsk uttrykk. Det har Hitra greid på et ypperlig vis i helt egne grenseland.