Der de fleste har støtt på Mark Feldman (65) er nok enten sammen med gitaristen John Abercrombie eller med den sveitsiske pianisten Sylvie Courvoisier, som han også er gift med. Med base i Brooklyn, New York har de to stått i fronten for noe av det mest spennende som har kommet ut av moderne amerikansk nåtidsjazz på denne sida av årtusenskiftet.

Sjøl om det ikke er hverdagskost med solo fiolinutflukter, så har Feldman faktisk kasta seg ut på 70000 favners djup en gang tidligere: for 26 år siden sjøsatte han "Music for Violin Alone". Nå gikk den meg hus forbi, men med Feldmans historikk i minne, er jeg 100% overbevist om at det låt totalt annerledes enn det gjør på "Sounding Point" innspilt hjemme i Brooklyn i april i fjor.

Med et repertoar bestående av seks egne låter, noen fritt improviserte, samt en av Courvoisier og Ornette Colemans "Peace Warriors", viser Feldman oss både en teknisk briljans, men aller mest en allsidig og totalt unik tilnærming til det å skape sitt eget musikalske univers.

Feldman benytter de fleste muligheter fiolinen byr på. Han har tilegna seg dette arsenalet gjennom alle de samarbeidskonstellasjonene han har vært en del av og via sin åpne tilnærming til alle typer moderne uttrykk. Mark Feldman er enkelt og greit en høyst særegen og spennende musikant.