Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Nye supertøffe gitarekskursjoner

Eivind Aarset er en av mine favorittmusikere - uansett instrument og uttrykk. Her tar han nok en gang nye steg sammen med sin strålende musikalske kohort.

Uansett hvor han dukker opp, enten som bidragsyter og fargelegger i andres musikalske univers, eller som føringsoffiser for sine egne prosjekt, så det alltid like spennende å finne ut hva han vil gi oss av påfyll.

Helt siden "I.E." så dagens lys i 2015 har Aarset jobba med trommeslagerne Erland Dahlen og Wetle Holte og elbassisten Audun Erlien. Det betyr at de kan og kjenner hverandre noe så vederstyggelig - de vet akkurat hva de skal gjøre og når de skal gjøre det for å bringe musikken opp og frem.

Bortsett fra avslutningslåta "Light on Sanzu River" (or) "Dreaming of a Boat", som til en viss grad er inspirert av ei Anneli Drecker-låt, så er resten av musikken her kollektivt utvikla av de fire herrene pluss gjestene Arve Henriksen, Jan Bang og John Derek Bishop.

Aarset er i mine ører en av de store musikalske fargeleggerne i moderne musikk. Med sitt utrolige arsenal av lyder og stemninger tar han oss ustoppelig til ukjente steder og det skjer nok en gang ved denne meldeposten.

Denne gangen får vi også høre Gitaristen med stor G i større grad enn på lenge. Det er ikke slik at vi har vært i tvil om at han finnes der inne, det er bare det at Aarset har prioritert litt annerledes ei stund. Nå drar han til så griner i svingene og med grooveparet i ultraklassen, Dahlen og Holte, og grunnfjellet over de fleste grunnfjell i Erlien, så blir dette ofte så rocka og så heftig som man bare kan drømme om. Når så gjestene - bare jeg hører trompettonen til Henriksen så blir jeg varm innvendig - bidrar med det mest velsmakende krydder tenkelig, så har dette blitt noe av det beste som har kommet fra Aarset-laboratoriet noen gang.