Når saksofonist pluss pluss Fredrik Lundin og vokalist pluss pluss Trinelise Væring er involvert, så kommer det ikke som noen stor overraskelse at det er spennende musikk og unike visjoner på gang. Slik har det vært siden det forrige årtusenet og med Tone of Voice Orchestra forteller de oss at den kreative åra fortsatt er noe voldsomt til stede.

Tierbanden har sine røtter tilbake til 2017 da Lundin fikk mulighet til å sette sammen et band og skape musikk med rammer kun han kjente til. Workshopen førte etter hvert til et utvida samarbeid der hans samarbeidspartner på de fleste områder gjennom flere tiår, Trinelise Væring, blei stadig mer involvert og til bandets debutalbum har de skrevet musikken sammen mens Væring har skrevet tekstene.

Med ei besetning på fire vokalister, sekkepipespiller ++, fiolinist, bassist, to trommeslagere/perkusjonister samt Lundin på saksofoner og fløyter - fem kvinner og fem menn - blir vi tatt med til steder ingen av oss har besøkt tidligere.

Totalt original musikk med spor av østeuropeiske vokalgrupper, nordisk folkemusikk, americana, nordafrikanske stemninger, jazz, indie og altpop og sikkert en rekke andre ingredienser også, gjør at man blir sittende ytterst på stolsetet for å få med seg alle detaljene - og de er det mange av.

I hvilken bås skal dette settes? Absolutt ingen - Tone of Voice Orchestra er nemlig en helt egen bås og det er en bås det er usedvanlig hyggelig og spennende å befinne seg i. Noe forteller meg at dette er et band det er stor hygge å oppleve live, men inntil den muligheten dukker opp så skal fonogrammet besøkes flittig. Det byr også på stor hygge.