Kvartetten Significant Time, bestående av Øyvind Dale på piano, Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Raymond Storaunet Lavik på trommer og ikke minst Signe Irene Time på vokal, har eksistert siden 2010 da de fant hverandre rundt jazzutdanninga ved universitetet i Stavanger. De har med andre ord fått god tid på seg til å etablere seg som en empatisk og usedvanlig samspilt kohort.

Mitt forrige møte med bandet, og da med Hayden Powell og André Roligheten som gjester, er tilbake i 2016 da de ga oss "Regnbueponniens significante påskesang". Da "Vossastubbar" ankom postkassa kjente jeg på at det var alt for lenge siden våre veier hadde krysset hverandre.

Den antakelsen tok det bare 52 minutter og 41 sekunder å få bekrefta hadde noe, eller det vil si, mye for seg. Bakgrunnen for dette spesielle møtet mellom Per Sivle (1857-1904) sin lyrikk og Significant Time sin musikk, var Vossajazz sin invitasjon til at bandet skulle skrive ny musikk til festivalen. Øyvind Dale, som har solide røtter på Voss, kom opp med ideen om å tonesette Sivles "Vossastubbar" og med fasiten i hånd - og ører - så kan det slås fast at det var en svært god idé.

Vossamålet egner seg ypperlig i Times strålende foredrag og hun får løfta frem Sivles tanker om svik, savn, mellommenneskelig adferd og hans empatiske funderinger på et høyst personlig vis.

Med et strålende reisefølge som lager en musikalsk gumbo bestående av alt fra blues, rock, folkemusikk, (fri)jazz og mye annet krydder, blir dette et usedvanlig hyggelig og spennende møte mellom tidløs lyrikk og nyskapt og tidløs musikk. Det at trekkspiller Ida Løvli Hidle og gitarist Marius Klovning gjester med sine svært så personlige bumerker, skader heller ikke på noen som helst måte.

For oss om ikke kunne avlegge bandet. musikken og Vossajazz et besøk nå i palmehelga, så er vinylen en rimelig god erstatning - ei erstatning som vil plukka fram både i tide og utide i åra som kommer.