I bandene Hitra og Silent Fires, sammen med mange av våre mest lovende fremoverlente musikere, har Alessandro Sgobbio (40) fortalt oss at han tilegna seg ei unik stemme. Enda tydeligere blir det gjennom denne solo-ekskursjonen.

Årsaken til at Sgobbio har hatt så mye med norske musikere å gjøre, er at han har bodd her i en årrekke og blant annet tatt sin mastergrad på Norges Musikkhøgskole. Når han også ser på Misha Alperin som sin mentor, så mer enn antyder det hvor solopianisten Sgobbio befinner seg.

Musikken, som er spilt inn på et nydelig Fazioli-flygel i Italia i 2020 og i fjor, består av ni komposisjoner som Sgobbio har unnfanga sjøl. Med sitt nydelige anslag og et klangideal som han sikkert har henta inspirasjon til fra blant andre Keith Jarrett og Ketil Bjørnstad - og ikke minst Alperin - tar Sgobbio oss med inn i et lyrisk og melodisk univers det er veldig behagelig å oppholde seg.

Jovisst er han en utprega lyriker, men det er også masse temperament i uttrykket hans. Til sammen blir det et varmt og spennende møte med en pianist vi mer enn gjerne hilser på live også - inn til det blir en realitet er "Piano Music" en god erstatter.