Mathilde Grooss Viddal (51) har i en årrekke både som instrumentalist, komponist og bandleder fortalt oss at hun har har fulgt ei kompromissløs linje frem mot noe høyst personlig. Dette har i aller størst grad manifestert seg via FriEnsemblet som hun har leda til fem spennende utgivelser.

Her møter vi henne i en helt ny setting. I spisen for en blåsekvartett bestående av Øyvind Brække på trombone, Børge-Are Halvorsen på tenorsaksofon og Hayden Powell på trompet og Per Willy Aaserud, på trompet og elektronikk på tre av spora som alle er duetter med Grooss Viddal, sørger Grooss Viddal for å ta oss med inn i inderlige og ettertenksomme musikalske landskap.

Med et materiale som har sitt utgangspunkt i hymner og folkemelodier, tar disse framifrå musikantene oss med til tilstander som gir masse rom for ettertanke - kanskje viktigere enn noen gang i disse tider vi alle gjennomlever.

Arrangementene, som er gjort i fellesskap, er med på å løfte frem disse sakrale budskapene slik at de snakker til oss på et inderlig og ekte vis. Det Mathilde Grooss Viddal og hennes reisefølge gir oss er nydelige og viktige refleksjoner som man langt i fra trenger å være religiøs for å ha stor glede og nytte av.