Pianisten, organisten, komponisten og bandlederen Thomas Torstrup (35) er blant de etter hvert mange som kan skryte på seg noen år på den ettertraktede jazzlinja i Trondheim. Noen har etablert seg både nasjonalt og internasjonalt etter åra ved Nidelvens bredd, mens andre har forfulgt drømmen sin på andre vis. Etter å ha samarbeida med blant andre John Pål Inderberg og Heidi Skjerve på plateprosjekter, så har Torstrup satt kursen tilbake til hjembyen Stavanger der han underviser på universitetet. Heldigvis har han ikke lagt den utøvende delen av seg sjøl på hylla: debuten under eget navn forteller oss at han har mye å dele med oss.

Torstrup er en uttrykksfull og dyktig pianist som henter inspirasjon fra både den store amerikanske jazztradisjonen, via kirkemusikk og universet til komponister som Olivier Messiaen. Både komposisjonene og spillet hans bærer preg av alt dette og til sammen blir det et personlig og spennende uttrykk av det.

Sammen med de mer eller mindre jevngamle og langt framskredne herrene Stian Andersen på bass, Ivar Asheim på trommer og Simen Kill Halvorsen på trompet, og munnharpe på ett spor, - alle opprinnelig fra det blomstrende Stavanger-miljøet, tar Torstrup oss med på en melodisk og vakker ekskursjon der det åpenbart er fire fremragende lyttere som stortrives i hverandres selskap som setter hverandre stevne.

Thomas Torstrup har "gjemt" seg litt for godt bort i Stavanger de seineste åra. Med "Two Brothers" forteller han oss at han har mer enn nok på lager til å ta steget ut på scener land og strand rundt. I mellomtida er det absolutt å anbefale å lytte til "Two Brothers" - ofte.