Det er på ingen måte slik at det kun er herrens veier som uransakelige. Slik er det også i jazzverdenen - heldigvis. Det er slik at det er bortimot umulig å forutse hvilke møter som vil dukke opp, hvilke konstellasjoner som vil oppstå og hva slags musikk som blir resultatet av det.

Jazzlinja i den fallerte fotballbyen ved Nidelvens bredd er et strålende eksempel på det. Skuer man noen tiår bakover er det lett å slå fast at den utmerkede utdanningsinstitusjonen har ført til mange møter og mye fantastisk musikk. Slik vil det forhåpentligvis fortsette også i tida som kommer og etter at studenter fra en rekke land har fått ører og øyne opp for hva som skjer og kan skje rundt dette miljøet, så har mulighetene blitt enda flere.

Den 24 år gamle bassklarinettisten, komponisten og bandlederen Ville Lähteenmäki, sammen med trommeslageren Trym Saugstad Karlsen fra Ski og bassisten Nicolas Leirtrø fra Trondheim, møter oss her med heftig, personlig, sulten og livsbejaende jazzmusikk med ei solid retning i seg.

Trioen har allerede skapt seg et solid ensembleuttrykk og alle tre er særdeles spennende solister sin unge alder tatt i betraktning. Noe er fritt og løst og noe er ganske så straight og veldig melodisk tøft - dette har blitt et møte som har mye i seg til å bli nok et minneverdig jazzlinje-treff.

PS Utgivelsen er å finne på kassett og på bandcamp.