Møter med ny musikk, nye musikanter og nye landskap, er noe av det som gjør en anmelder"jobb" ekstra givende. Sun-Post-Vison har alt dette og sjøl om dette er trioens andre skive og at de vant Nordic Jazz Comets-konkurransen i fjor, så er dette altså mitt første møte med dem. Det svorske plateselskapet AMP skal ha sin del av æra for at møtet har blitt noe av.

Trioen, som er befolka av musikere på pluss-minus 30, består av Alice Hernqvist på piano og synth, Aaron Mandelmann på bass, som vi kjenner her hjemme fra Megalodon Collective, og Mario Ochoa på trommer. Sistnevnte har også skrevet all musikken.

Vi befinner oss i en moderne tradisjon som, til tross for at det er rom for frie ekskursjoner underveis, inviterer oss inn i et varmt, melodisk univers som det er både utfordrende og spennende å oppholde seg i. Det blir hevda at musikken, og titlene også, handler om alle former for relasjoner. Det betyr at noe glir lett og pent av gårde, mens det andre steder oppstår konfrontasjoner. Disse tre unge musikantene kjenner hverandre så godt at de kan "samtale" om alt og de har også evnen til å løse opp i flokene.

Det at overdommer Magnus Broo, en av de hippeste trompeterne nord for Middelhavet i alle fall, stikker innom på tre av de sju låtene, sørger sjølsagt for en ekstra dimensjon. Broo setter som alltid sitt helt spesielle stempel på musikken.

Post-Sun-Vision forteller oss med all ønskelig tydelighet og varme hvorfor de har blitt kåra til nordiske jazzkometer. De kommer til å bli værende lenge blant oss.