Tenor- og sopransaksofonisten, klarinettisten og trompeteren Torben Snekkestad (49) fra Tønsberg, har bodd og virka store deler av sitt voksne liv i Danmark. I tillegg til ei solid utøverkarriere, så underviser han også ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han beveger seg sømløst mellom en rekke sjangre og dukker opp i stadig nye musikalske landskap.

Dessverre hører vi alt for lite til Snekkestad og hans unike musikktilnærming her hjemme. Med denne duoinnspillinga på det østerrikske selskapet Trost Records, sammen med med den danske pianisten Søren Kjærgaard, er det mulig å få gjort noe med det - og med det få ørene opp for et veldig spennende kunstnerskap.

De tolv låtene, som jeg har en mistanke er relativt fritt improviserte, er spilt inn på etter hvert sagnomsuste Ocean Sound Recording på Giske på Sunnmøre. Der hadde de to langt framskredne musikantene, og ikke minst lytterne, både tid og ikke minst luft og ro til å skape noe helt unikt.

Vi blir invitert inn i et univers der inspirasjon fra impro og samtidsmusikk går opp i noe helt eget. Sounden av dette møtet er minst like viktig som musikken - eller for å si det på en annen måte: sounden og musikken er to sider av samme sak.

Torben Snekkestad og Søren Kjærgaard, en av danskenes store modernistiske stemmer, fører usedvanlig eleverte samtaler - samtaler det gjør svært godt å få muligheten til å lytte til.