Nik Bärtsch (49) har virkelig satt unike spor med sine band de par seineste tiåra. Han og de har med et slags zen-funk uttrykk gått opp helt nye løyper - de har kryssa sjangergrenser på et vis de har vært aleine om.

Det er ingen tvil om at det har vært Bärtsch som har vært skipperen på skuta sjøl om de medsammensvorne absolutt har bidratt med seg og sitt. På "Entendre" tar han det hele et skritt videre og viser seg fram kun iført et akustisk flygel.

Bärtsch har en helt spesiell klangverden å by på. Gjennom seks moduler - på sett og vis seks fundament - inviterer han oss inn i en saktegående, nesten minimalistisk verden der det skjer en hel del, Nøkkelord her er intens lytting og masse tålmodighet - både hos Bärtsch og hos oss på mottakersida.

Jeg lar meg fascinere nok en gang av Bärtsch sjøl om dette er vesensforskjellig fra det vi har hørt tidligere. Mitt forbehold når det gjelder denne versjonen av Bärtsch er at jeg tar meg i å miste konsentrasjonen fra tid til annen. Det skjer for lite både dynamisk og melodisk i lange spenn til at jeg skal bli bergtatt hele veien enkelt og greit.

Uansett er Nik Bärtsch ei spesiell og unik stemme som fortjener mye oppmerksomhet.