Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Flotte danske samtaler

Vi har blitt bortskjemt med både godt og gammelt dansk. Her får vi påfyll med både voksen og ung dansk. Det smaker svært godt.

Spesielt ut fra det spennende plateselskapet ILK Music, som i stor grad er musikerdrevet, kommer det mye spennende og annerledes musikk. Dette andre-albumet fra trioen bestående veteranen og altsaksofonisten Jesper Zeuthen (71), den stilskapende pianisten Jacob Anderskov (45) og den i denne sammenheng ferske trommeslageren Anders Vestergaard (31), bekrefter at på tvers av generasjonene gror det mye nytt i den danske jazzfloraen også.

Trioens debut, "Out of the Spectacle", vant en dansk "grammy" i 2019 for beste spesielle utgivelse. Her får vi møte de tre under en konsert under Copenhagen Jazz Festival - da slikt var mulig - nemlig i fjor.

I løpet av de 34 minuttene de to "låtene" varer, blir vi invitert inn i samtaler der hovedformålet er å skape rom - ikke fylle dem. De tre, med hver sine unike stemmer, har ønske om å utfordre både hverandre og oss og samtidig invitere oss med til varme og inkluderende steder. Her er det tre musikanter med den største respekt for hverandre og med voldsomt store ører som setter hverandre stevne og som nekter å kompromisse et gram.

Dette er varm, spennende og utfordrende frijazz fra en dansk stjernetrio. Gi deg sjøl sjansen til å bli med på reisa - du vil ikke angre.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden