Man trenger ikke en gang ha fulgt så voldsomt nøye med på musikkfronten for å ha fått med seg at Morten Lindberg og 2L har etablert seg på intet mindre enn verdenstoppen når det gjelder lydproduksjon. Vi er mange kloden rundt som gleder oss til alle nye utgivelser fra 2L - uansett hvilken sjanger som blir presentert.

For ei lita stund siden dukka det opp en samle-cd fra 2L med den noe kryptiske tittelen "MQA-CD". Kanskje ikke så veldig kryptisk for de virkelige lydnerdene, men i alle fall for oss mer vanlig dødelige. Omslagsheftet forteller oss raskt hva lydstandarden MQA - Master Quality Authenticated - betyr og det er Bob Stuart, mannen bak MQA, som forteller oss det. Jeg skal ikke prøve å forklare hva det betyr, bortsett fra at det låter hinsides flott.

Lindberg og 2L har alltid foretrukket å gjøre sine opptak i store, luftige rom som konsertsaler, kirker og katedraler. Der opplever Lindberg at de mest intime opptakene kan gjøres og gjenklangen fra vegger og tak unngås.

Det får vi 15 eksempler på her i alt fra korverk, jazzpianister som Tord Gustavsen og Jan Gunnar Hoff, brassensembler, orgelverk, TrondheimSolistene, pianisten Christian Grøvlen og mye vakker vokalmusikk, blant annet med mezzosopranen Marianne Beate Kielland og koret Cantus og Frode Fjellheim.

Dette er enkelt og greit en fantastisk manifestasjon av hva 2L er og på hvilket nivå selskapet leverer både kunstnerisk og lydmessig. Vi snakker på topp.